Eén team vol energie efficiënte oplossingen

Veritec is een dynamisch elektrotechnisch installatiebedrijf, actief in de regio Gent-Kortrijk. Ons team ontzorgt de KMO in ieder aspect van elektrische installaties met zorg en expertise.

 

Algemene elektriciteitswerken    LED verlichting    KNX gebouwautomatisering

 

Klaar om te besparen?
Visie

Gebaseerd op
respect en duurzaamheid

Het verhaal van Bert

“De acties van de Greenpeace ‘Rainbow Warrior’ hebben als kind een enorme indruk op me gemaakt. Ze pasten bij het gevoel dat het niet ok was om vuile lucht uit te stoten en vuil water te lozen, en om kwistig om te gaan met onze natuurlijke bronnen. Die acties zijn voor veel mensen een bewustwording geweest, en hebben bewust of onbewust richting gegeven aan mijn professionele keuzes. De poster van de Rainbow Warrior kreeg een prominente plaats op mijn nerdy kinderkamer. Het enige wat zin had, was dat werk op één of andere manier verder zetten.”

Onze visie is gebaseerd op respect en duurzaamheid

Het verhaal van Wouter

Als kind heb ik het grootste deel van mijn vrije tijd gespendeerd in de chiro. Naast plezier maken, heb ik er vooral geleerd hoe belangrijk het is om steeds respect te tonen.

Respect voor de fauna en flora rond om ons. Zo zorgden we ervoor dat na de activiteit het spelterrein was opgeruimd, alsof we er niet eens waren geweest.

Respect voor medemens en materiaal. Ik herinner mij nog het overleg in de leidingsgroep waarom we dure bivaktenten gingen aankopen met onze zuurverdiende centen. De meningen waren uiteenlopend. Met enige trots kan ik zeggen dat 12 jaar na mijn exit, de kinderen op kamp kunnen gaan in diezelfde duurzame tenten die we toen hadden aangekocht.”

Veritec is doordrongen door de waarden die we uit deze passages in onze jeugd hebben opgenomen.
Efficiëntie betekent voor ons ook ordentelijk werken, met respect voor materiaal en omgeving.

Waarom

In een ideale wereld zou de mens 100% proper zijn.
In dat geloof laten wij de aarde voor de komende generaties achter zoals we ze hebben aangetroffen.
De realiteit is echter dat we niet steeds het ideaal hebben gehaald, waardoor we een beetje moeten opruimen.
In dat geloof moeten wij als elektriciens zorgen voor:
• 100% hernieuwbare energie
• 100% duurzaamheid
• 100% efficiëntie
De focus bij Veritec ligt op de laatste 2 aspecten: efficiëntie en duurzaamheid.

Hoe

Wij verkennen en testen de nieuwste trends, en zorgen steeds dat we op het scherp van de snee zijn wat betreft actuele en toekomstige technologieën.

Efficiënt

We begeleiden onze klanten bij het concept van een efficiënte installatie.

Al sedert onze oprichting in 2013 hebben wij enkel kwalitatieve LED verlichting aangeboden.
Door de installatie controleerbaar en stuurbaar te maken met het open ‘KNX’ gebouwbeheersysteem, kan er makkelijk worden geautomatiseerd.

Door energie te meten en te visualiseren komen we te weten waar ‘quick wins’ zitten en waar ruimte is voor lange termijn verbetering.

Efficiëntie staat en valt met een degelijke administratie. De regelgeving is altijd onderhevig aan verandering door wijzigende technologie. Toch kijken de wethouder en verzekeringsmaatschappijen strenger toe op de conformiteit van een installatie.

Onze klanten hebben niet alleen een degelijke installatie, maar een bijhorend ‘levend’ dossier om te zorgen dat ook de administratie altijd op punt staat. Wij zijn in conceptfase, installatie, opstart en vervolgens onderhoud, het enige aanspreekpunt voor onze klant.

Efficiëntie in een installatie betekent ook efficiëntie qua kostprijs. De initiële investering kan wel tellen, maar de rendabiliteit is ontegensprekelijk wanneer men de totale levensduur van een installatie in acht neemt.

Duurzaam

Voor ons betekent duurzaamheid 2 zaken:

Duurzame producten

Wij bieden kwalitatieve producten aan. Kwaliteit zorgt voor minder onderhoud en langere levensduur. De voordelen daarvan zijn duidelijk.

Duurzame relaties

Wij bouwen met onze klanten duurzame relaties op. Een eerlijke relatie betekent transparantie, correcte prijs en communicatie. We staan dicht bij onze partners en medewerkers. Wij staan steeds open voor overleg om samen tot de beste oplossing te komen voor eender welke uitdaging.

Duurzaamheidsplanning

Het is niet altijd realistisch om in een oogwenk de perfecte installatie te realiseren. Het is echter belangrijk om te weten wat mogelijk is en op welke manier we er naartoe gaan.

In een duurzaamheidsplanning wordt in overleg een doel gesteld, met daaraan gekoppelde de jaarplanning. Zodoende kunnen wij als installateur anticiperen op de timing. En meteen biedt dit onze klanten ruimte voor investeringsplanning en terugbetaaltermijn.

Missie

Veritec is een elektrotechnisch installateur. Gesitueerd nabij de autosnelweg in Kruisem, centraal op de as tussen Gent en Kortrijk, richten we ons tot KMO’s in de regio Oost- en West-Vlaanderen.

Onze klanten zijn bedrijven die het nut inzien van een efficiënte en duurzame installatie. Wij bouwen met onze klanten een waardevolle relatie op, en ontzorgen hen op alle vlak van elektriciteit.

Team Veritec op bezoek bij Thortonbank Wind Farm
Team Veritec op bezoek bij Thortonbank Wind Farm

Visie

Wij geloven dat onze kernwaardes in de toekomst zullen winnen aan belang.

Automatisering

Klassieke installaties zijn niet efficiënt genoeg. Vandaar dat automatisering nog belangrijker zal worden. Gebouwen zullen automatisch efficiënt moeten omgaan met energie, zonder menselijke tussenkomst. Lichten moeten automatisch doven, verwarming en ventilatie zullen nog meer dan heden moeten werken in functie van de vraag en de menselijke aanwezigheid.

Technologische evolutie

Het is onze taak om altijd op de hoogte te zijn van technologische evoluties. Zo geloven wij dat waterstof in de nabije toekomst zijn intrede zal doen, en zijn plaats zal opeisen in onze stiel.

Het is onze verantwoordelijkheid om te anticiperen en wanneer de tijd rijp is onze partners te sensibiliseren. Andere technologiën staan ook niet stil. Denk aan de vernieuwende markt van de LED verlichting, die we nog jaarlijks efficiënter zien worden.

Tegen 2030 of vroeger moeten we in een wereld leven waar alles verlicht wordt met een technologie die minstens gelijkwaardig is aan de efficiëntie van de huidige LED.

Administratie

Binnen 10 jaar zal het wenselijk zijn dat alle bedrijven kunnen aantonen dat hun installatie conform is. Het administratief dossier is de laatste jaren omvangrijker geworden. Wij verwachten dat de betrokken instanties als verzekeringen en overheid strenger zullen toekijken op de toepassing hiervan.

… as a service

Op dit moment werken we op de klassieke methode, en leveren wij een ‘installatie’ aan.

Men heeft licht nodig, geen verlichtingsarmatuur,…

Men heeft warmte nodig, geen verwarmingstoestel,…

Naar verwachting zal de markt evolueren naar ‘light as a service’,…

Het zou mooi zijn als een bedrijf zich nauwelijks bewust is van een elektrische installatie of van het perdiodiek bezoek van de inspecteur van een keuringsorganisme.

Wat als dit allemaal een service wordt waar een elektrotechnische partner u volledig hiervan kan ontzorgen?
Wat als de gebruiker straks alleen maar licht, toegang, klimatisatie en veiligheid kan kopen?

Deskundig, zorgzaam en enthousiast

Veritec Team

Veritec team Bert
Veritec Team Niels
Veritec Team Niels
Veritec Team Niels
Veritec team Wouter
Veritec Team
Veritec Team
Veritec Team Jones
Veritec Team
Veritec Team

Alle voordelen
op maat van uw bedrijf

Verkleinen van uw ecologische voetafdruk
We zoeken altijd naar de beste oplossing voor u
Snelle flexibele service voor een feilloos eindresultaat
Vlotte weg naar conforme installaties
Specialisten in slimme sturing met KNX
Optimalisatie elektrisch verbruik
Enkel kwaliteitsproducten
Grote stock van meest courante producten
Jong dynamisch team met veel expertise
Veritec team in atelier met wagenpark
Gespecialiseerde diensten voor bedrijven

Een brede waaier aan duurzame oplossingen

Algemene elektriciteitswerken

Voor al uw algemene elektriciteitswerken is er het team van Veritec elektrotechnici. Gepassioneerd door hun vak en door opleidingen steeds op de hoogte ...

LED verlichting

Weg met dure energie verslindende verlichting. Welkom energie-efficiënte LED verlichting. Duurzame LED verlichting is vandaag dé norm en goed voor ...

KNX gebouwbeheer

KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor alle toepassingen inzake gebouwautomatisering waarmee verlichting, beveiliging, energiebeheer ...

Databekabeling

Veritec staat voor databekabeling van A tot Z. In grote projecten installeren we een verzorgde en professioneel netwerk van datakabels ...

Bordenbouw

Ons atelier is uitgerust voor het bouwen van elektrische verdeelborden van 40A t.e.m. 2.500A. Topprioriteit is een overzichtelijk bord met aandacht voor ...

Laadpalen

Heeft u een elektrische wagen of een plug-in hybride wagen die u aan uw bedrijf wil opladen? Of een full electric wagenpark van 5+ wagens? Veritec begeleidt u van concept tot ...

Airconditioning

Gecertificeerde installateurs van Veritec zijn specialisten om uw bedrijfsgebouwen te klimatiseren met een gepaste oplossing. Daikin airconditioners bieden ...

Optimalisatie elektrisch verbruik door peak shaving

Door het spreiden van het maximaal vermogen wordt inefficiënte piekbelasting in de energievraag voorkomen.